مقاله سازمان نبوی و رهبری نبوی

مقاله سازمان نبوی و رهبری نبوی مقاله سازمان نبوی و رهبری نبوی

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 612 KB

تعداد صفحات : 16

بازدیدها : 257

برچسبها : سازمان نبوی رهبری نبوی اخلاق کار اسلامی مدیریت اسلامی مقاله اختصاصی

مبلغ : 32000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله بررسی سازمان نبوی و رهبری نبوی، اخلاق کار اسلامی، گفتمان سازمانی تمدن اولیه اسلامی، سبک مدیریت و رهبری اسلامی

مقاله حاضر با استفاده از منابع متعدد به بررسی موضوع سازمان نبوی و رهبری نبوی می پردازد. پس از بیان چکیده و مقدمه، موضوعات مورد بحث در این مقاله شامل: رهبری نبوی، سازمان نبوی، اخلاق کار اسلامی، گفتمان سازمانی تمدن اولیه اسلامی، جنبه تئوری سازمان برای تحلیل سبک مدیریت تمدن اولیه اسلامی و رهبری اسلامی است. در تمام متون به منبع آن ارجاع داده شده و در انتهای مقاله منابع به صورت دقیق ذکر شده اند.

بخشهایی از متن مقاله

سبک مدیریتی پیامبر اسلام (ص) به عنوان نظریه سازمان نبوی (POT) نامگذاری شده است. نظریه سازمان نبوی (Prophetic Organization Theory یا POT) یک نظریه مدیریتی است که بر اساس سازماندهی و رهبری حضرت محمد (ص) بنا شده است. این نظریه به شیوه ای نوین و جدید به مدیریت و رهبری سازمانی نگریسته و بر اصول و ارزش های انسانی و اخلاقی تاکید دارد.

تحقیقات بسیاری در حوزه نظریه سازمان و رهبری نبوی انجام شده است و نتایج آنها نشان داده است که استفاده از اصول اخلاقی و انسانی در مدیریت و رهبری سازمانی، می تواند به بهبود عملکرد و رضایت و افزایش توانمندی های کارکنان منجر شود.

رهبری نبوی (Prophetic Leadership) بر اساس ارزشها و اصول اخلاقی و دینی قرآن کریم بنا شده است رهبران نبوی از ویژگی هایی مانند رحمت، عدل، شفقت، صداقت و اخلاق نیکو برخوردارند. رهبری نبوی تاکید دارد که علاوه بر موفقیت در جهان مادی، رشد معنوی و برکت الهی نیز باید در نظر گرفته شود. همچنین، رهبران باید به رهنمودهای دینی و اخلاقی پیامبران عمل کرده و با رفتارشان در جوامع و سازمانها، آرامش و عدل را برقرار کنند. ...

رهبری نبوی

رهبری حضرت محمد مصداق رهبری ایده آل است. خداوند متعال او را به عنوان رحمتی برای همه بشریت برافراشته است (رحمة للعالمين). بر این اساس، خصوصیات آن بزرگوار توسط خداوند متعال به عنوان «اسوه حسنه» (الگوی خوبی برای هر کس که مشتاق خدا است) توصیف شده است، «کسی که مبعوث شد تا کسانی را که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده اند، از ظلمت ها به سوی نور هدایت کند». بنابراین، حضرت محمد در واقع بهترین الگو برای مسلمانانی است که هدفشان جلب خیر و برکت خداوند متعال در تمام جنبه های زندگی است.

اگر چه رهبری نبوی مفهوم مهمی است که باید توسط مسلمانان اجرا و نهادینه شود، اما مطالعه در مورد رهبری نبوی، به ویژه در جنبه عملی آن، کم است. بیشتر مطالعات ماهیت مفهومی دارند و بر بخشهای آموزشی متمرکز شده اند و توجه کمتری به سایر بخشها شده است.

رهبری نبوی به عنوان یک الگوی برتر در رفتار و رهنمودهای اخلاقی و معنوی، تاثیر زیادی بر محیط کار و ارتباطات داخلی و خارجی سازمان دارد. از آنجایی که رهبری نبوی بر اساس اعتقاد به خداوند و اخلاق به معنای واقعی کلمه است، این نوع رهبری می تواند بهبودی قابل ملاحظه ای در محیط کار به وجود آورد. ...

اخلاق کار اسلامی: مبنای مدیریت اسلامی اولیه

همه زمینه های معارف اسلامی زیربنای دستورات قرآن و سنت است. اخلاق کار اسلامی (IWE)، که زیربنای کل نظریه سازمان نبوی است، از این قاعده کلی مستثنی نیست. این شیوه مدیریت نبوی، با ویژگی دوگانه مقدس و دنیوی خود، ساختار اساسی جامعه بت پرستان عرب را تغییر داد. سازمان خانواده از تغییرات کلی جامعه شکل گرفت و برای اولین بار به والدین، بزرگان، زنان و بردگان حقوقی در اداره امور خانواده داده شد. سازمان های دولتی و خانواده، سنت چند صد ساله داشتن طوایف و قبایل را به عنوان تنها سازمان سیاسی-اجتماعی در سرزمین عربی جابجا کردند.

تئوری سازمان نبوی حاصل از IWE، اخلاق را برحسب تأکید بر نیات به جای نتیجه یا پیامدها می سنجد. اشتغال در مشاغلی که با شک و گمان همراه است اگر چه دارای سود بالا بوده و ثروت به همراه داشته باشد اما تحت نظر IWE، رفتار غیراخلاقی تلقی می شود. ...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید